Přechodné jevy v napájecích stanicích ČD 25kV, 50 Hz - Doleček, Radovan (Univerzita Pardubice, 2006)
Studie o speciální problematice provozování trakčních napájecích stanic vybavených filtračně kompenzačním zařízením. Cílem je objasnit přechodné jevy vznikající při reálných provozních i poruchových stavech trakční napájecí soustavy i samotného filtračně kompenzačního zařízení. Podrobný rozbor a analýza celého trakčního obvodu s návrhem řešení těchto přechodných jevů počítačovou simulací přináší nové poznatky v oblasti zkoumání trakčního obvodu jednofázové trakční proudové soustavy 25 kV, 50 Hz.
Transient effects at 25 kV, 50 Hz Czech railways traction substations
Keywords: trakční napájecí stanice; trakční vedení; vakuové součástky