Smíšená partnerství Češek a Chorvatů - Šteflová, Monika (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá smíšeným partnerstvím mezi ženami pocházejícími z České republiky a Chorvaty, kteří společně žijí v Chorvatsku. Teoreticky je ukotvena v teorii transnacionalismu, dále se zabývá identitou a nesezdaným soužitím. Práce je založena na kvalitativním výzkumu. Cílem práce je zjistit, jaký vliv má soužití s Chorvatem v Chorvatsku na každodenní život žen, jestli pro ně byla integrace v Chorvatsku obtížná a jaké udržují vazby se zemí svého původu.
Mixed partnership between Czech women and Croat men
Keywords: smíšená partnerství; Chorvaté; transnacionalismus; integrace; identita; mixed partnerships; Croats; transnationalism; integration; identity