Programy zacházení s odsouzenými v rámci českého vězeňství - Brožová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce slouží k přiblížení a pochopení programů zacházení s odsouzenými v rámci českého vězeňství. Na úvod seznamuje čtenáře s obecnými informacemi o Vězeňské službě České republiky. Následuje seznámení s programy zacházení včetně vysvětlení jednotlivých aktivit, které jsou těchto programů součástí. Nejdůležitější část se zabývá programy zacházení v konkrétní věznici. Tato část obsahuje analýzu, která se snaží najít odpověď na hlavní otázku práce, zda jsou programy zacházení s odsouzenými účinné s ohledem na průběh resocializace a zda vedou ke snížení možné recidivy rizika.
Treatment programs for convicts within the Czech prison system
Keywords: programy zacházení; resocializace; výkon trestu odnětí svobody; vězeňství; treatment programs; resocialization; execution of imprisonment; penitentiary