Zpráva o výsledcích restaurátorského průzkumu stratigrafie barevných vrstev a omítek v místnosti č. 215, bývalé kapitulní děkanství nyní budova Arcidiecézního muzea, Václavské nám. 5, čp. 3, Olomouc - Prokopová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce shrnuje výsledky rozšířeného restaurátorského průzkumu, odkrytí a restaurování části objevených nástěnných maleb z 1. poloviny 18. století v interiéru Arcidiecézního muzea v Olomouci. Po nedestruktivní fázi zjištění rozsahu výzdoby, kvality a dobového zařazení práce předkládá vyhodnocení fáze destruktivní. Ta dokumentuje chemicko-technologické zkoušky, použité pigmenty, stratigrafii barevných a podkladových vrstev malby a její následné restaurování.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; průzkumy; technologie; nástěnné malby; barevnost; pigmenty; 18. století