Principy a zásady sociální politiky - Jelínek, Radim (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce rozebírá jednotlivé principy a zásady sociální politiky, které obecně slouží k budování konkrétních sociálních systémů jednotlivých zemí. Práce je také zaměřena na současný právní stav sociální politiky v naší republice a hodnotí vládní návrh Zásad zákona o sociální pomoci, který by měl vstoupit v platnost 1 1. 1996.
Keywords: sociální politika; politika; právo