Různé podoby buddhismu v současné České republice - Florianová, Klára (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce přibližuje buddhistické směry v České republice, věnuje se historii buddhismu, jeho pronikáním na Západ, charakterizuje vybrané skupiny vyskytující se na území ČR a porovnává dvě české buddhistické skupiny (tibetského a théravádového buddhismu).
Various forms of buddhism in the present Czech republic
Keywords: buddhismus; Česko; současnost; skupiny