Obrazová analýza částic v provozních hmotách a konstrukčních materiálech pro dopravní prostředky - Krtička, Filip (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá aplikací obrazové analýzy při hodnocení provozních hmot a konstrukčních materiálů pro dopravní prostředky a průmyslová zařízení. V oblasti provozních hmot se zaměřuje na analýzu otěrových částic separovaných z různých druhů olejů – automobilových motorových a převodových, hydraulických a kompresorových, v oblasti konstrukčních materiálů na částice grafitu v grafitických litinách.
Image analysis of particles in operational substances and construction materials for road vehicles
Keywords: Silniční vozidla; obrazové analýzy; tribotechnická diagnostika; tření; opotřebení; mazání; metalogragie