Restaurování kamenné polychromované sochy sv. Jana Nepomuckého z Bratrských oltářů u České Kamenice a hlubší studium specifických příkladů povrchových úprav barokních sochařských děl - Havlíčková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou částí, z praktické a teoretické části. Praktická část je zařazena jako první, dokládá získané restaurátorské dovednosti a obsahuje komplexní dokumentaci provedeného restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého z Bratrských oltářů u České Kamenice. Za částí praktickou je zařazena část teoretická, která svým tématem s praktickou částí úzce souvisí. V této části je hlouběji rozvedeno téma barevných úprav povrchů na kamenosochařských dílech v období baroka.
Restoration of a stone sculpture of st. John Nepomuk from Bratrské oltáře by Česká Kamenice and a deep study of specific examples of surface coatings of Barogue stone sculptures.
Keywords: kamenosochařské dílo; restaurování; polychromie; monochromie; baroko; barevná vrstva; sculpture; restoration; polychromy; monochromy; baroque; color coating