Pigmentové preparace na bázi ftalocyaninových pigmentů - Karas, Petr (Univerzita Pardubice, 2014)
První část práce se zabývá historií a průmyslovou technologií jednotlivých kroků výroby ftalocyaninu mědi. V druhé části se práce zabývá přípravou laboratorních vzorků pigmentových preparací z dostupných pigmentů, které jsou potom charakterizovány postupy používaných v oboru nátěrových hmot.V poslední části jsou potom tyto výsledky diskutovány.
Pigments preparations from phthalocyanine pigments
Keywords: ftalocyanin; mletí; disperze; pigment blue 15; viskozita; phthalocyanine; mill; preparation; pigment blue 15; viscosity