Náboženství a rodina - Mašková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem této bakalářské práce je náboženství, jeho praktická aplikace a dopady na chod rodiny, ve které má výsadní postavení otec, který sám sebe situuje do role pastýře své rodiny. Práce je rozdělena do několika kapitol, kde teorie a praxe nejsou striktně odděleny. Podstatnou část práce tvoří poznatky, které vycházejí z rozhovorů a ze zúčastněného pozorování v terénu.
Religious and family
Keywords: religion; family; power; Foucault; shepherd conception of power; náboženství; rodina; moc; pastýřský koncept moci