Letecká doprava z pohledu nabídky a poptávky - Klempíř, Bohumil (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor v práci charakterizuje leteckou dopravu, sdružování leteckých dopravců do aliancí jako faktor ovlivňující nabídku v letecké dopravě a vstup ČSA do aliance SKY TEAM. Dále analyzuje poptávku po letecké přepravě osob ve světě a v rámci aliance SKY TEAM.
The air transport from the view of the supply and the demand
Keywords: Letecká doprava; nabídky; poptávka; Analýza