Produkce primárních a sekundárních metabolitů vybraných plísní - Pálková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce má dvě části. První část diplomové práce se zabývá izolací hydrofobinů z vybraných plísní. Izolace probíhala pomocí elektroforézy a následně pomocí hmotnostní spektrometrie. Ke štěpení hydrofobinu z gelu byly využity tři různé enzymy. Druhá část diplomové práce se zabývala sekundárními metabolity plísní rodu Fusarium, tzv. mykotoxiny. Izolace plísní byla provedena ze vzorků sladovnického ječmene a přítomnost TRI - 5 genu byla zjišťována pomocí PCR.
The production of primary and secondary metabolites of selected fungi
Keywords: Fusarium; hydrophobins; mycotoxins; PCR; electroforesis; gushing; hydrofobin; přepěňování piva; elektroforéza; mykotoxin