Prostituce žen a možnosti jejího řešení - Černochová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou prostituce žen a možnostmi jejího řešení. Cílem je komplexně postihnout tuto problematiku. Práce blíže definuje pojem prostituce, zabývá se historií, širšími aspekty prostituce, riziky která jsou s prostitucí spojená a sociální prací v oblasti prostituce. Pozornost je věnována také právním aspektům prostituce, především se zaměřuje na legislativní rámec v České republice a současnou diskuzi o návrzích změn. Druhá část práce zjišťuje na základě kvalitativního výzkumu, jak ženy poskytující sexuální služby za úplatu interpretují svoji sociální realitu.
Prostitution of Women and its Possible Solutions
Keywords: prostituce; ženy; sociální práce; legalizace prostituce; prostitution; women; social work; legalization of prostitution