Širokopásmový dělič výkonu - Kubizňák, Václav (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou širokopásmových děličů výkonu a jejich návrhem. V práci je popsán výběr vhodného typu planárního vedení a dielektrického materiálu desky. Dále se zabývá popisem několika typů děličů výkonu a posléze návrhem zadaného děliče a jeho simulace v programu CST. Nakonec je navržený dělič realizován a jsou změřeny jeho rozptylové parametry na měřícím přístroji.
WideBand Power Divider
Keywords: širokopásmové děliče výkonu; Wilkinsonův dělič výkonu; dělič typu Rat-race; dělič typu Gysel; rozptylové parametry; mikropásky; planární vedení; broadband power dividers; Wilkinson power divider; Rat-race coupler; Gysel power divider; scattering parameters; microstrip lines; planar transmission line