Aktuální trendy v užívání návykových látek - ekonomická náročnost drogových programů - Matoušová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2010)
V první části své bakalářské práce se zabývám návykovými látkami jako takovými, jejich druhy, závislostí a druhy prevencí všeobecně používanými. V druhé části se jižţ zaměřím na politiku České republiky v oblasti drog, tj. na její koordinaci, financování a programy, které poskytují většinou neziskové nestátní organizace. Třetí část je zaměřena na trendy v užívání návykových látek jak v ČR, tak i v EU. Zabývám se zde cenou drog, jejich dostupností a dále také trestnými činy v oblasti drog v rámci celé EU. Poslední část je poté věnována dotazníkovému šetření, monitorující co, jak, v jaké míře a za jakou cenu bývalí narkomani drogu většinou užívali.
Actual trend in using adictive drugs - economics demand factor of drugs plans
Keywords: Drogy; drogová závislost; protidrogová politika; Drugs; drug addiction; Drug Policy