Možnosti využití crowdshippingu v podmínkách České republiky - Pillasagua Ptáková, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku logistiky poslední míle pomocí crowdshippingu a možnosti jeho využití v České republice. Práce je rozdělená do dvou hlavních částí. První část teoreticky vymezuje danou problematiku a analyzuje dosavadní stav v České republice a zahraničí. Druhá část se věnuje samotnému návrhu zavedení crowdshippingového systému v Pardubicích, který je následně zhodnocen.
Crowdshipping Utilization Possibilities in the Czech Republic
Keywords: crowdshipping; logistika poslední míle; doručování; crowdsourcing; city logistika; crowdshipping; last mile logistics; delivery; crowdsourcing; city logistics