Speciální techniky v radioterapii: celotělové ozařování - Kokrdová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá celotělovým ozařováním sloužícím jako přípravný režim před transplantací kostní dřeně. Teoretická část se věnuje využití moderních technik v radioterapii při celotělovém ozáření, diagnózám nemocí k nim indikované, jejich nežádoucím účinkům a různě vzniklým komplikacím. Praktická část nás informuje o databázích vybraných pacientů získaných z Fakultní nemocnice Hradec Králové, které popisují plánování léčby a postupy při ozáření.
Special techniques in radiotherapy: total body irradiation
Keywords: radioterapie; celotělové ozařování; speciální techniky; hematologie; transplantace kostní dřeně; nežádoucí účinky; komplikace; radiotherapy; total body irradiation; special techniques; hematology; bone marrow transplantation; side effects; complications