Patauův syndrom - Bencová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je věnována syndromu s názvem Patauův. Řadí se mezi genetická onemocnění, které se projevuje trizomií na 13. chromozómu. Práce se zabývá charakteristikou tohoto onemocnění, historií, dále diagnostikou a následnou terapií.
Patau´s syndrome
Keywords: Patauův syndrom; trizomie; chromozóm; Patau's syndrome; trisomy; chromosome