Nabídka přepravních služeb na lince dálkové železniční dopravy - poptávka, kapacita souprav, oběhy souprav a služby - Froněk, Jan; Kudláč, Vojtěch; Porwisz, Vojtěch; Vymětal, Daniel (Milan Sedlák, 2019)
Článek prezentuje projekt zpracovaný studenty Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice (DFJP). V prvním díle jsou představeny kroky potřebné pro stanovení úrovně poptávky v budoucích letech a z toho plynoucí výběr soupravy, její kapacity, oběhy souprav a také návrhy na obsazení pokladen ve stanicích. Projekt se vztahuje k modelové lince Plzeň–České Budějovice.
OFFER OF CARRIAGE SERVICES ON THE LONG DISTANCE RAILWAY LINE – DEMAND, TRAINSET CAPACITY, TRAINSET RUNNING AND SERVICES
Keywords: dálková přeprava; železniční linka; poptávka; oběh souprav; kapacita soupravy; long distance transport; railway line; demand; trainset circulation; trainset capacity