Osobnosti současného českého ošetřovatelství a jejich silné stránky charakteru - Nováková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá oblastí pozitivní psychologie. Hledáme vhodné respondenty, které jsou autoritami nazvány Osobnostmi současného českého ošetřovatelství. Cílem je najít sedm Osobností a provést s nimi polo strukturovaný rozhovor. Necháváme se inspirovat konceptem silných stránek charakteru od Petersona a Seligmana. Konkrétně zkoumáme oblast naděje, vděčnosti, spirituality, smyslu pro humor a smyslu pro krásu a dokonalost. Chceme představit vybrané Osobnosti, jaké mají ideály, hodnoty, postoje a vzory. Poukázat na situace, které je v jejich silných charakterových vlastnostech formovaly. Cílem práce je poskytnout doporučení pro rozvíjení těchto ctností dalším sestrám.
Personalities of contemporary Czech nursing and their character strengths
Keywords: personalities; characteristics; transcendence; nurses; paragons; osobnosti; charakterové vlastnosti; transcendence; zdravotní sestry; pozitivní vzory