Význam zlata pro podnikatelské a investiční prostředí - Juklová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je zaměřena na využití zlata v podnikatelském a investičním prostředí. Je zde rozebrána a vzájemně komparována jeho nabídka, poptávka a cena. Důraz je kladen především na kov ve fyzické podobě. Jsou zde uvedeny hlavní výhody a nevýhody držby zlata spolu s formulací vlastních doporučení, proč by měli lidé investovat do zlata a jak by mělo být sestaveno investiční portfolio.
The significance of gold for entrepreneurial and investment environment
Keywords: zlato; žlutý kov; drahé kovy; investice; komodity; gold; yellow metal; precious metals; investment; commodities