Komparace projektu Škola druhé šance - Šlezingrová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce si klade za cíl představit projekt "Škola druhé šance" a porovnat jeho program mezi zeměmi Evropské unie, neboť modely jednotlivých škol se vzájemně liší. Záměrem projektu je vytvořit podmínky pro získání praktických zkušeností v rámci profesní přípravy mladých lidí ve věku do 25 let. Více než na vzdělávání se program zaměřuje na rozvoj sociálních dovedností. Práce zároveň zhodnotí dosavadní přínos projektu.
Comparison of Second Chance School Project
Keywords: vzdělání; celoživotní učení; vzdělávací systémy; studenti; koordinátoři; education; lifelong training; educational systems; students; coaches