Spokojení senioři v domově důchodců nebo oběti svých osudů? - Pichová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá vybraným domovem pro seniory. Zaměří se na život seniorů v domově očima aktérů a pokusí se popsat přednosti, nedostatky a celkový život v domově, který nebude vychýlen ve prospěch ošetřujícího personálu. Práce se pokusí zjistit, do jaké míry jsou senioři schopni ovlivnit svoje agency v institučních podmínkách. Použité metody jsou zúčastněné pozorování a rozhovory.
Happy Seniors in Retirement Home or Victims of Their Fates?
Keywords: senior; domov pro seniory; agency; senior; retirement home; agency