Studium vlastností modifikovaných kapalných polybutadiénů pro využití v nátěrových hmotách - Sluka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci věnuje rozvoji možností vývoje nových a netradičních polymerních pojiv využitelných v nátěrových hmotách. Jedním z takových pojiv by mohl být kapalný nízkomolekulární polybutadien. Tato látka byla zkoumána a modifikována za účelem vylepšení svých vlastností, vhodných pro vývoj antikorozní nátěrové hmoty.
Examination of properties of modified liquid polybutadiene for utilization in coatings
Keywords: makromolekulární chemie; polybutadien; kapalný kaučuk; epoxidace; koroze; maleinizace; oxidace; nátěrové hmoty