Analýza kapacity vlakových souprav kombinované přepravy - Kolmačka, Rostislav (Univerzita Pardubice, 2020)
Náplní bakalářské práce je analýza jednotlivých operátorů kombinované přepravy na tuzemské železniční síti, analýza složení jejich vlaků, včetně porovnání vlakových souprav kombinované přepravy jednotlivých operátorů. Práce zohledňuje platná nařízení a vyhlášky EU týkající se doporučených kapacit vlakových souprav a provádí jejich technické, technologické a ekonomické porovnání s ohledem na současná omezení infrastruktury.
Analysis of the capacity of combined transport trains
Keywords: železniční doprava; kombinovaná přeprava; operátoři; dopravci; kontejnery; railway transport; combined transport; operators; carriers; containers