Analýza kriminality v České republice - Kohoutek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kriminality v České republice. V první části jsou vymezeny základní pojmy: kriminologie a kriminalita. Následuje pojetí prevence kriminality, kde jsou představeny a zhodnoceny preventivní programy. Poté se práce zabývá kriminalitou a jejími vztahy s jinými jevy. V závěru jsou zhodnocení a možné návrhy.
Analysis of crime in the Czech Republic
Keywords: Czech Republic; criminology; criminality; criminal acts; prevention; criminogenic factors; Česká republika; kriminologie; kriminalita; trestné činy; prevence; kriminogenní faktory