Možnosti resocializace mládeže ve Výchovném ústavu Moravský Krumlov - Weiserová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
V diplomové práci se zabývám metodami a způsoby převýchovy mládeže ve Výchovném ústavu Moravský Krumlov. Podstatné jsou převýchovné strategie, které vychovatelé používají k tomu, aby převýchova a následná resocializace klientů byla efektivní a účinná. Hlavním tématem je otázka možnosti účinné resocializace.
Possibilities of resocialization of youth in Educational institute Moravian Krumlov
Keywords: převýchova; resocializace; metody; způsoby převýchovy; výchovné ústavy; re-education; resocialization; methods; kinds of re-education; educational institute