Úloha veřejné správy při využití a rekultivaci postindustriální krajiny - Faltus, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce je obecné vymezení úlohy veřejné správy v oblasti péče o krajinu a jejího využití vzhledem k měnícím se nárokům a požadavkům společnosti v souvislosti s jejím fázovým posunem. Důraz je kladen na geografické aspekty dezindustrializace, včetně analýzy konkrétních příkladů a zhodnocení zda a v jaké míre je úloha veřejné správy v této oblasti plněna.
Role of public administration in utilization and recultivation of postindustrial landscape
Keywords: postindustriální krajina; postindustriální společnost; veřejná správa; dezindustrializace; rekultivace; postindustrial landscape; postindustrial society; deindustrialization; public administration; recultivation