Výskyt Mycoplasma hominis a Ureaplasma urealyticum u pacientů z Centra asistované reprodukce Pardubice - Uřičářová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na kultivační průkaz Mycoplasma hominis a Ureaplasma urealyticum v urogenitálním traktu mužů a žen, léčených v Centru asistované reprodukce SANUS. U izolovaných bakteriálních kmenů byla ověřena citlivost na vybraná antibiotika bujónovou mikrodiluční metodou. Získané výsledky byly porovnány s obdobně zaměřenými studiemi publikovanými v zahraničí.
The incidence of Mycoplasma hominis and Ureaplasma urealyticum in patients from the Centre of Assisted Reproduction Pardubice
Keywords: Mycoplasma hominis; Ureaplasma urealyticum; infekce urogenitálního traktu; kultivační průkaz; bujónová mikrodiluční metoda; urogenital tract infection; culture technique; broth microdilution method