Představy dětí o trávení volného času - Komárková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou volného času s její následnou aplikací na věkovou kategorii 12-15 let, tedy vývojovou etapu, kdy končí dětství a začíná období dospívání. Dále z hlediska vymezeného věku zkoumané populace popisuje způsoby trávení volného času a zároveň je porovnává s představami ideálního naplňování volných chvil mimo školní vyučování očima respondentů, přičemž se zaměřuje především na volnočasové aktivity žáků základních uměleckých škol a základních škol.
The Children's Imaginations about Spending Their Free Time
Keywords: děti; kvantitativní výzkum; mimoškolní výchova; motivace; pedagogika volného času; volný čas; vývojová psychologie; zájmová činnost; children; developmental psychology; free time; hobbies; motivation; out-of-school education; pedagogy of free time; quantitative research