Duté vlákno s porézní stěnou: studium hydrodynamického chování a koláčové filtrace - Škrobánková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá modelováním a numerickým řešením dead-end mikrfiltrace suspenzí v newtonské kapalině dutým vláknem, experimentálním ověřováním matematického modelu ustáleného laminárního toku nestlačitelné newtonské kapaliny dutým vláknem při dead-end filtraci.
Hollow fibre with porous walls: study of hydrodynamic performance and dead-end filtration
Keywords: dutá vlákna; mikrofiltrace; Modelování; numerické řešení