Komplexní posouzení zavedení terminálů v dokládkovém systému ve společnosti DHL Freight CZ s.r.o. - Koleňák, Antonín (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na silniční dokládkovou přepravu ve společnosti DHL Freight CZ s.r.o. První část práce obsahuje analýzu současného stavu dokládkového systému. Ve druhé části se práce věnuje návrhům na změny v dokládkovém systému a na zavedení terminálů do dokládkového systému. Je provedena lokace v síti pro dva terminály navíc a návazně je provedena alokace zákazníků. Zároveň je využit Clarke-Wrightův algoritmus pro tvorbu okružních tras. Ve třetí části je navržené řešení vyhodnoceno.
Comprehensive assessment of the introduction of terminals in the part load system in the company DHL Freight CZ s.r.o.
Keywords: alokace; DHL Freight CZ s.r.o.; dokládka; konsolidace; lokace; přeprava; systém; terminál; allocation; DHL Freight CZ s.r.o.; top-up load; consolidation; location; transportation; system; terminal.