Způsoby nástupu cestujících na palubu letadla a možnosti jeho zefektivnění - Říhová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce popisuje principy procesu nástupu a výstupu cestujících z letadel. Nástup a výstup cestujících je zařazen mezi ostatní pozemní operace, které probíhají při odbavení letadla. Jednotlivé nástupní metody jsou principiálně popsány a vzájemně porovnány. K zefektivnění nástupu cestujících jsou navrhnuty opatření v rámci koordinace cestujících v gatu.
Aircraft Boarding Methods and Possible Improvements
Keywords: odbavení; nástup a výstup; nástupní most; nástupní metody; vylepšení; chech-in; boarding; boarding bridge; boarding methods; improvements