Technicko- ekonomické zhodnocení vybudování přístavu Pardubice v návaznosti na dopravní infrastrukturu v regionu Pardubice - Weiner, Otakar (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce řeší problematiku vodní dopravy v oblasti přepravy zboží, technického stavu vodních cest, jejich zatřídění, investice do přístavní zóny a její napojení na dopravní infrastrukturu.
Keywords: přístav Pardubice; splavnění Labe; vodní doprava; přeprava