Motivace a motivování lidí ve firmách - Rychtaříková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnovaná problematice pracovní motivace. V teoretické části jsou shrnuty dosavadní poznatky týkající se fenoménu pracovní motivace a jejího využití v praktickém managementu. Zabývá se zejména koncepcemi a teoriemi doposud zpracovaných teorií pracovní motivace a možnostmi ovlivňování pracovní motivace a výkonnosti pracovníků. Empirická část je zaměřena na ověření zvolených motivačních faktorů ve vybraném podniku metodou standardizovaného dotazování. Cílem výzkumu bylo zjištění motivačního profilu zaměstnanců, zejména potom na převládající motivy práce u jednotlivých pracovníků. Dalším cílem výzkumu bylo zjistit míru pracovní spokojenosti pracovníků.
Motivation and motivating of people in companies
Keywords: pracovní motivace; pracovní výkon; spokojenost pracovníků; management motivací; Stimulace; motivační program; working motivation; working performance; satisfaction of employees; management by motivation; Stimulation; motivation program