Monitorování starých zátěží pomocí mobilního analyzátoru Ecoprobe 5 - Červená, Michaela (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce byla zaměřena na monitorování kontaminace půdy slepého ramene řeky Labe u přítoku Jesenčanského potoka v Pardubicích na základě analýz půdního vzduchu přenosným analyzátorem ECOPROBE 5. Ten je založen na principu sledování absorpce infračerveného záření analyzovanými látkami, konkrétně methanu, celkových uhlovodíků a oxidu uhličitého. Na lokalitě byla zjištěna zvýšená koncentrace těchto látek v oblasti ramene za nornou stěnou.
Monitoring old environmental burdens with the Ecoprobe 5 mobile analyser
Keywords: stará ekologická zátěž; sanace; mobilní analyzátor ECOPROBE 5; old environmental burden; remediation; mobile analyser ECOPROBE 5