Poruchy řeči po úrazu hlavy a CMP - Kaplanová, Běla (Univerzita Pardubice, 2006)
První část bakalářské práce tvoří teoretická část, ve které autorka uvádí nejčastěji používané pojmy, dále se zabývá etiologií, symptomatologií, klasifikací afázií, diagnostikou afázií, logopedickou terapií a reedukací řeči. Druhou část práce tvoří průzkumně-výzkumná část, kde autorka uvádí základní informace o dvou respondentech, jejich logopedickou diagnostiku a rozhovor s nimi. Třetí částí jsou přílohy, ve kterých jsou přiblíženy logopedické testy aj.
Speech impediment due to stroke and head injury
Keywords: úrazy; poranění; hlava; cévní mozková příhoda; Diagnostika; logopedie; poruchy řeči; terapie; výzkumy; dotazníkové šetření