Demografie podniků - Omastová, Jana (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá segmentací zemí Evropské unie v odvětví vědeckého výzkumu a vývoje na základě vybraných ukazatelů z oblasti demografie podniků. Práce zároveň porovnává vývoj základních a odvozených ukazatelů z této oblasti v odvětví vědeckého výzkumu a vývoje.
Business demography
Keywords: demografie podniků; výzkum a vývoj; segmentace; shluková analýza; business demography; research and development; segmentation; cluster analysis