Studium barevných vlastností kasiteritových pigmentů dopovaných ionty kobaltu - Karolová Lucie; Trojan Jakub; Trojan Miroslav (Ostravská univerzita v Ostravě, 2015)
Klasickou keramickou metodou, která je založena na reakci v tuhé fázi, byly připraveny modré až modrofialové keramické pigmenty typu Sn1-(x+y)CoxPyO2. Cílem práce bylo posoudit vliv obsahu chromoforu, kterým byly v tomto případě ionty kobaltu a teploty syntézy na barevné vlastnosti a distribuci velikosti částic.
Study of Colour Properties of Cassiterite Pigments Doped by Ions of Cobalt
Keywords: Kasiterit; barevnost; vysokoteplotní pigmenty; oxid cíničitý; velikost částic; Cassiterite; Colouring; High-Temperature Pigments; Tin Dioxide; Particle Size