Charakterizace speciálních materiálů termoanalytickými metodami - Honcová Pavla (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce shrnuje poznatky získané při studiu fázových změn ve speciálních materiálech, jakými jsou chalkogenidová skla, nanokompozity na bázi epoxidových pryskyřic, látky, vhodné pro akumulaci tepla a energetické materiály. Blíže jsou vysvětleny postupy termické analýzy a interpretace kinetických popisů dějů ve speciálních materiálech a stanovení důležité termodynamické veličiny - tepelné kapacity.
Characterization of special material using thermoanalytical methods
Keywords: kalorimetrie; kinetika; strukturní relaxace; krystalizace; tepelná kapacita; calorimetry; kinetics; structural relaxation; crystallization; heat capacity