Rostliny obsahující biologicky aktivní látky a jejich využití v doplňcích stravy - Jakubcová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá rostlinami využívanými v lidovém léčitelství a v doplňcích stravy s pozitivními účinky na lidský organismus.První část je věnována vlivu volných radikálů a antioxidantů na lidský organismus a stručné charakteristice vybraných přírodních antioxidantů.Druhá část této práce je zaměřena na charakteristiku jednotlivých léčivých rostlin,hub a řas, jejichž výtažky se nejčastěji využívají v doplňcích stravy.
Utilization of plants containing biologically active compounds for food supplements
Keywords: antioxidanty; doplňky stravy; léčivé rostliny; léčivé jedlé houby; řasy; antioxidants; food supplements; medicinal plants; medicinal edible mushrooms; algae