Úloha přírodovědných předmětů ve školním vyučování - Hradečná, Sylva (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá vývojem základního a středního školství v historii, srovnáním učebních plánů, výchovně vzdělávacími cíli, integrací přírodovědných předmětů, didaktickým systémem chemie a jeho rozvržením do úrovně ZŠ a SŠ a důležitostí pozitivní motivace žáků k přírodovědným předmětům.
Keywords: pedagogika; historie školství; učební plány; integrovaná výuka; přírodovědné předměty; výuka chemie; motivace žáků