Syntéza regulačního obvodu se stavovým regulátorem - Svatoš, Radovan (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá teoretickým návrhem a simulačním ověřením činnosti stavových regulátorů pro řízení vybraných dynamických procesů. Pozornost je věnována ověření robustnosti navržených regulačních algoritmů, jejichž součástí jsou i estimátory úplného resp. redukovaného řádu. Návrh stavových regulátorů s estimátory byl proveden jak ve spojité, tak i v diskrétní variantě. Ověření jejich činnosti bylo realizováno na identifikovaných modelech dvou reálných laboratorních systémů.
Synthesys of a regulation circuit with a state controller
Keywords: MATLAB; estimátor; charakteristiky; stavový popis; stavový regulátor; MATLAB; estimator; characteristics; state description; state controller