Přestavba Dacia Logan na alternativní palivo - Netolický, Filip (Univerzita Pardubice, 2007)
Hlavním cílem bakalářské práce je propočet doby návratnosti všech nákladů způsobených rozhodnutím provozu vozidla na alternativní palivo LPG a zhodnocení hlavních výhod právě DFI systému vstřikování. V úvodu práce je nejprve popsán klasický podtlakový systém, dále pak jeho vývoj až k systémům sekvenčního vstřikování LPG. Druhá část práce je věnována samotnému montážnímu zařízení a změnami po přestavbě včetně splnění limitů emisí výfukových plynů.
Reconstruction Dacia logan to alternative fuel
Keywords: LPG; Alternativní paliva; alternativní zařízení; Emise; Alternative fuels; alternative facilities; Emissions