Generování zdrojového kódu front-end aplikace z wireframe modelu - Bajer, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření pluginu pro aplikaci Figma, který umožňuje generovat kód v jazyce JavaScript z návrhů, které využívají komponenty knihovny MUI, které jsou stylizované společností Generali Česká pojišťovna. Teoretická část nejprve představí pojmy UI a UX design a problematiku návrhu grafického modelu. Dále bude představeno a porovnáno několik existujících nástrojů pro tvorbu grafických návrhů. Zbytek teoretické části se bude věnovat aplikaci Figma, která bude podrobně představena a rozebere problematiku pluginů. V praktické části budou nejprve představeny technologie použité při vývoji pluginu a poté bude popsán postup návrhu, vývoje a testování pluginu.
Generating the source code of the front-end application from the wireframe model
Keywords: UX design; UI design; Figma; Figma plugin; Sketch; Adobe XD; InVision; Generátor React kódu; UX design; UI design; Figma; Figma plugin; Sketch; Adobe XD; InVision; Generator of React code