Koncepce řízení na tratích provozovaných dle předpisu SŽDC D3 v Plzeňském kraji - Stejskal, Jiří (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá posouzením jednotlivých způsobů řízení drážní dopravy (zabezpečení jízd vlaků) na regionálních drahách, především se zjednodušením řízením drážní dopravy v České republice a v některých členských zemích Evropské unie. Pro určené tratě Plzeňského kraje jsou za použití aktuálních dat o infrastruktuře, současném rozsahu provozu, navrženy technické a technologicko-provozní změny, včetně možné úpravy způsobu organizování drážní dopravy s použitím technického řešení použitého v České republice (v zahraničí), které povedou ke zvýšení bezpečnosti, zkrácení provozních intervalů, jízdních dob, popřípadě úspoře osob podílejících se na organizování a řízení drážní dopravy.
Control concept on the lines operated according to D3 regulation SŽDC in the Pilsen Region
Keywords: legislativa; provozovatel dráhy; radioblok; zjednodušené řízení drážní dopravy; legislation; infrastructure manager; radioblok; train-led traffic control