Metody odstraňování sloučenin fosforu z odpadních vod - Bednářová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na metody odstraňování sloučenin fosforu z odpadních vod a na jejich vzájemné porovnání. Dále je v práci uvedena příslušná legislativa a možné zdroje znečištění vod sloučeninami fosforu. V práci jsou také popsány metody stanovení fosforu ve vodách.
Methods of removing phosphorus compounds from wastewater
Keywords: fosfor; voda; eutrofizace; chemické metody; biologické metody; mikroorganismy; aktivační kal; phosphorus; water; eutrophication; chemical methods; biological methods; microorganisms; activation sludge