Sekuritizace jako hrozba - Cvachovcová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sekuritizace a řeší otázku, zda samotná sekuritizace je hrozbou. Nejprve vymezuje teorii sekuritizace a její kontext, následně se zaměřuje na hrozby, které jsou vnímané jako sekuritizované a hledá důvody, proč tomu tak je. Cílem bakalářské práce je s využitím dotazníkového šetření posoudit, zda hrozby považované za sekuritizované literaturou jsou takto vnímány i společností.
Securitization as a Threat
Keywords: sekuritizace; hrozba; bezpečnost; terorismus; migrace; kybernetická bezpečnost; securitization; threat; security; terrorism; migration; cyber security