Zavádění metod průmyslového inženýrství ve vybraném podniku - Slavík, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce "Zavádění metod průmyslového inženýrství ve vybraném podniku" se zabývá problematikou lean managementu. V první části práce jsou popsány základní pojmy používané v souvislosti s metodikou lean. Na tuto část navazuje vysvětlení základního konceptu lean managementu a problematika plýtvání. Dále jsou vysvětleny vybrané metody a nástroje používané v lean managementu. Praktická část je zaměřena na analýzu uplatnění vhodných lean nástrojů ve firmě Tyco Electronics EC s.r.o. s důrazem na štíhlou výrobu a materiálový tok s využitím poznatků vysvětlených v teoretické části.
Implementation of industrial engineering methods in the selected company
Keywords: průmyslové inženýrství; kaizen; štíhlá výroba; řízení materiálových toků; mapování hodnotového toku; 5S; industrial engineering; kaizen; lean manufacturing; material flow; value stream mapping; 5S