Specifika dětské radiologie u vybraných radiologických vyšetření - Štěpánek, Martin (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá specifiky dětské radiologie u vybraných RTG a CT vyšetření. V teoretické části jsou uvedeny aktuální publikované poznatky týkající se zejména bezpečného průběhu vyšetření dítěte s ohledem na kompetence RA. Výzkumná část zahrnuje dotazníkové šetření provedené při příležitosti vyšetření dětí ve věku 4 12 let. Výsledky dotazníkového šetření ukazují oblasti vhodné ke zvýšení bezpečnosti u vybraných vyšetření.
Specifics of pediatric radiology in selected radiological examinations
Keywords: bezpečnost; dětská radiologie; radiologičtí asistenti; vyšetření; safety; children radiology; radiology assistant; examination